Infraszauna és Szauna Webáruház - SZAUNA.hu

HÉTVÉGÉN IS HÍVHAT! +3630 6829804

Szauna - Finn szauna

Finn Szauna

Több, mint ezer éves hagyomány.

"Kismértékben orvosság, nagymértékben gyógyszer."

A szauna.hu dizájnos ámbár megfizethető árú finn szaunái könnyen az otthona ékkövévé válhatnak, barátai pedig sosem felejtik a szokatlan szaunapartikat...

Extra ajándékként minden "szükséges" kiegészítővel felszereljük szaunáját: ajándék dézsa, felöntőkanál, hőmérő és homokóra.

További ajánlatunk: szakembereink ingyen összeszerelik új szaunáját az Ön otthonában.

Hagyományos finn szauna kínálatunk:
 
Infraszauna

Infraszauna

Az infraszauna a szaunázás modern fajtája.

Nincs szükség hosszú felfűtésre, csak gondol egyet, és már használhatja is szaunáját. Az infrasugarak mélyen a bőr alatt fejtik ki jótékony hatásukat. Egy-egy alkalommal 300-500 kalóriát is elégethet, mindezt kényelmesen, miközben kedvenc zenéjét hallgatja félhomályban, vagy esetleg nyugodtan olvasgat egy félórácskát - és közben a családja is békén hagyja.

Ez nem álom többé! Olcsó, jóminőségű, esztétikus infraszaunáink bárhol felállíthatóak, hisz 1 nm szabad hely minden lakásban akad!

Az infraszauna nem más, mint egészségmegőrzés, szépségápolás, fogyás egyszerűen, gyorsan akár már holnap a saját otthonában.

Infraszaunáinkat a piacon egyedülálló módon 5 év garanciával vásárolhatja meg!

1 személyes Infraszauna kínálatunk:
 
Az infraszauna hatása

Az infraszauna hatása

Az infraszauna hatásaAz infraszauna méregtelenít

Az infraszauna hatásaAz infraszauna megszépíti a bőrt, csökkenti a narancsbőrt

Az infraszauna hatásaAz infraszauna erősíti az immunrendszert

Az infraszauna hatásaAz infraszauna erősíti, rugalmasabbá teszi az érfalakat

Az infraszauna hatásaAz infraszauna kalóriát éget

Az infraszauna hatásaAz infraszauna csökkenti a fájdalmat

Az infraszauna hatásaAz infraszauna oldja a sztresszt

2 személyes Infraszauna kínálatunk:
 
Infraszauna kabin összeszerelése

Infraszauna összeszerelése

Infraszaunáink összeszerelése pofon egyszerű. Nem igényel szerszámot, nem kell hozzá diploma, csupán 15 perc, és már kezdődhet is a szaunázás.Solar plus cédrus 2 személyes infraszauna összeszerelése

3 személyes Infraszauna kínálatunk:
 
Tévedések az infraszaunáról

Tévedések az infraszaunáról

Az interneten számos bosszantó és felháborító “tévedéssel” találkozunk nap mint nap. Mint infraszauna importőrök, forgalmazók és mint webáruház üzemeltetők nem tudjuk tovább szó nélkül hagyni ezeket a szándékos, vagy éppen dilettantizmusból fakadó félrevezetéseket, melyekkel becsapják a látogatókat. Ezzel az írással a célunk az, hogy felhívjuk az infraszauna iránt érdeklődők figyelmét arra, hogy nem szabad mindent elhinni, ami itt-ott (akár ezeken az oldalakon) olvasható. Továbbá szeretnénk egy nagyon fontos dolgot végre helyretenni: AZ INFRASUGARAK NEM HATOLNAK 3-5 CM MÉLYEN A BŐRÜNKBE!

4 személyes Infraszauna kínálatunk:
 
Sarok Infraszauna kínálatunk:
 
infraszauna bemutatása

Infraszaunáink bemutatása

Ezzel a rövid bemutatóval szeretnénk könnyen érthető formában közzétenni a fontosabb tudnivalókat az infraszaunákról, mely remélhetőleg segít eligazodni infraszauna-kínálatunkban és megkönnyíti a megfelelő infraszauna kiválasztását.

 
infraszauna vs szauna - Különbség a finn szauna és az infraszauna között

Különbség a szaunák fajtái között

Az infrasugárzók éppúgy melegítik testünket, mint a természetes napfény (annak káros hatásai nélkül), azaz az infrasugarak mélyen behatolnak a bőrünk alá, és ott alakulnak át hővé - így melegítik fel a testünket. A hagyományos finn szaunákban a kabin levegőjének hőmérsékletét emeljük meg igen magas hőmérsékletre, majd ez a levegő melegíti fel a testünket. Néhányak nehezen bírják ezt a fajta pokoli hőséget, nehézséget okozhat a légzés, szív- és érrendszeri betegségekben szenvedőknek nem ajánlott a használata. Az infraszaunában ellenben alacsonyabb, elviselhetőbb hőmérséklet mellett élvezhetjük a szauna jótékony hatásait - sőt ezt már szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők, valamint gyermekek is használhatják. 

infraszauna - az infravörös sugárzás

Infravörös sugárzás

A napsugárzás a Földünk legjelentősebb sugárzásienergia-forrása. Mindenféle élet elengedhetetlen feltétele. A napsugárzás azonban az emberi szervezetre káros is lehet - gondoljunk csak az UV-sugárzásra, ami ellen krémekkel védjuk a testünket. Az infravörös fény azonban egyértelműen pozitív hatást gyakorol a bőrre és a szervezetre. A vörös látható tartományán kívül helyezkedik el,  780 és 1 millió nanométer (nm) hullámhosszúságú. Habár nem látjuk, a testünk (mint általában a tárgyak) elnyeli azt, és hővé alakítja át.

 
infraszauna - az infraszauna

Az infraszauna

Az infraszauna a modern kor szaunája. Lényegét, hatását tekintve látszólag azonos a hagyományos finn szaunával, részletesen megvizsgálva azonban rengeteg eltérés mutatkozik. Nézzük, mi is az az infraszauna!

Az infraszauna infravörös sugarakat bocsát ki, ezáltal emeli meg testünk, és az infraszauna kabin hőmérsékletét. Az infravörös sugarak behatolnak a bőrünkbe, és ott adják át szervezetünknek a hőt. Szokták kérdezni, hogy nem káros-e az infrasugárzás. A válasz egyértelműen: nem. Az infravörös sugárzás teljesen természetes dolog, csak éppen nem látjuk, ezért nem tűnik fel. Mindenesetre szögezzük le, hogy az infraszaunák esetében nem UV, nem mikrohullámú és nem radioaktív stb. sugárzásról beszélünk, hanem jótékony meleg sugarakról.

infraszauna - 6 érv a szaunázás mellett

6 érv a szaunázás mellett

szauna.hu - 6 érv a szaunázás mellett A szauna serkenti a vérkeringést. Egy-egy szaunázás alatt megemelkedik a test hőmérséklete 1-2 °C-kal – ez az ún. „mesterséges láz”. A bőrünk akár 10°C-kal is felmelegedhet. A meleg, a hideg zuhany és a szobahőmérséklet váltakozása erősíti szervezetünket. Az erek kitágulnak, ezáltal a vér áramlása gyorsabb és jobb lesz. Így megelőzhetjük a keringési zavarokat és vérrögök keletkezését. A rendszeres szaunázás véd a trombózissal szemben is. A szaunázás tehát ugyanolyan hatással van testünkre, mint egy fitness tréning, nevezhetjük „vérkeringés-tréningnek” is.

szauna.hu - 6 érv a szaunázás mellett A szauna hatékonyan méregtelenít. Szaunázás alatt izzadunk. Egy szaunázás alkalmával kb. 0,5 liter vizet veszítünk. Ez serkenti a vérkeringést. Ezenkívül testünk az izmokból tejsavat juttat a vérbe. A méreganyagok / károsanyagok azután a vizelettel távoznak a testből. Így tehát méregtelenít és fogyaszt a szaunázás.

 
infraszauna - az izzadásról

Az izzadásról

Szaunázás közben a szervezetünk legfontosabb védelmi eszköze az izzadás. A különösen magas hőmérséklet elősegíti a gyors izzadást, és ennek igen jelentős hatása van szervezetünkre. A szaunában az izzadás teljesen természetes jelenség. A bőrön keresztül történik a hőmérséklet szabályozása, a felesleges hőt szervezetünk a környezetének adja le. A kiválasztott izzadság elpárolog a bőrről, és így egyszerre a felesleges hőt is leadja. Ezenkívül az erek kitágulnak, több vér tud átfolyni rajtuk. Ezáltal pedig a vér több oxigént tud szállítani, ami élénkítőleg hat szervezetünkre. A felöntések hatására (finn szauna esetében) különösen sok folyadékot izzadhatunk. A felöntés arra szolgál, hogy bőrünkön vízcseppek jelenjenek meg, és ezáltal megakadályozza az izzadást. Szervezetünk a hőt nem tudja a pórusokon keresztül leadni, és ezért az a testünkben felhalmozódik. (lásd: Az ideális szaunázás) Egy ilyen eljárás alatt testhőmérsékletünk akár 39 °C-ra is felemelkedhet, és a keringési rendszert kihívás elé állítja. A szív gyorsabban pumpálja a vért, a vérnyomás erősen megemelkedik. Ezen okokból kifolyólag nagyon fontos, hogy a szaunahasználók fizikailag is felkészüljenek erre az erőfeszítésre.

infraszauna - A meleg hatása az egészségre

A meleg hatása az egészségre

A meleget már időtlen idők óta használják gyógyászati célokra. Nyugtató és fájdalomcsillapító hatását különböző terápiáknál, kezeléseknél alkalmazzák. Különösen fontos szerepe van az izmok ellazításában. A meleg hatására a görcsös és rövid izmok ellazulnak, kisimulnak, és már kezdődhet is a gyógyulás. Különböző izomsérülések esetén szintén jótékony hatása van. A szauna melege a hölgyeknek is tud segíteni azokon a bizonyos napokon, hiszen a hasi görcsöket finoman oldja. Krónikus ízületi- és végtagfájdalomban szenvedő betegek is kipihenhetik magukat, és a fájdalmat egy kis időre elfelejthetik. A szauna hőterápiaként működik, és nyugodt pihenést biztosít. De a meleg nem csak a testi fájdalmakra lehet gyógyír, hanem a pszichoszomatikus betegségek kezelésében is jelentős eredményeket ért el. Idegesség és agresszív viselkedés esetén a meleg nyugtatólag hat a betegekre, pihentet. Az álmatlanság kezelésében is sikeresen alkalmazzák.

 
A kevesebb néha több

A kevesebb néha több!

Infraszaunáinkat a lehető legnagyobb gondossággal alkotjuk olyanná, amilyenek. A sugárzók száma, elhelyezkedése, teljesítménye nem holmi hóbort miatt alakult úgy, ahogy, hanem gondos megfontolásból. Nem értünk egyet a sugárzók számának és teljesítményének marketing megfontolások alapján történő növelésével.