Az infraszauna hatása

Az infraszauna a mindennapok szaunája. Az infraszaunába nem csupán felmelegadni járunk hideg téli napokon, hanem heti több alkalommal télen-nyáron rengeteget teszünk egészségünkért, szépségünkért.

Lássuk melyek az infraszauna legfontosabb jótékony hatásai!

Az infraszauna hatásaAz infraszauna méregtelenít

Az izzadás által a vizen kívűl a szervezetünkben, bőrünkben felgyülemlett méreganyagok is távoznak. Az izzadás hatására aktiválódik nyirokrendszerünk, mely kiválasztja a testzsírban tárolt méreganyagokat és savakat. Ezek a kitágult pórusokon keresztül kiáramalank a szervezetünkből, miközben ez az izzadság kimossa a méreganyagokat, a piszkot bőrünk mélyebb rétegeiből is.

Az infraszauna hatásaAz infraszauna megszépíti a bőrt, csökkenti a narancsbőrt

Az izzadás során, miközben a méreganyagok és a piszkok távoznak a bőrünkből olyan tisztává válik a bőrünk, amit egy szimpla zuhanyzással sosem érnénk el. Eközben a bőrünk sokkal ruganyosabb, bársonyosabb és feszesebb lesz. Így a narancsbőr ellen is hatékonyan felveszi a harcot.

Az infraszauna hatásaAz infraszauna erősíti az immunrendszert

Szaunázás közben felmelegszik a szervezetünk, egyfajta "mesterséges lázat" idézve elő. Ez ellen védekezésbe kezdünk. Izzadunk, hogy hőt adjunk le, nyirokrendszerünk működésbe lép, és a felhalmozódott méreganyagokat kiválasztja. Ennek a rendszeres "edzésnek" és a méreganyok hiányának köszönhetően immunrendszerünk hatékonyabban képes végezni a dolgát.

Az infraszauna hatásaAz infraszauna erősíti, rugalmasabbá teszi az érfalakat

A szokatlan és túlzott meleggel szemben nem csupán az izzadással védekezünk. Szívünk gyorsabban ver, vérereink kitágulnak, hogy több vért tudjanak szállítani. Így a véráramunk is bekapcsolódik az optimális hőmérsékletünk megtartásába. A vérerek kitágulása és összehúzódása jótékony hatással van az egészséges keringés megőrzésére.

Az infraszauna hatásaAz infraszauna kalóriát éget

Szervezetünk a meleggel szembeni védekezés folyamán több száz kalóriát is eléget. Kutatások szerint egy félórás szaunázás során több kalóriát égetünk el, mintha intenzív testedzést végeztünk volna. A szaunázás azonban nem helyettesíti a mozgást, önállóan nem fogyaszt! Egy jó kis edzés után azonban jólesik a szaunázás, miközben fel is erősítjük az edzés hatását.

Az infraszauna hatásaAz infraszauna csökkenti a fájdalmat

Izomfájdalmak, gyulladások és sebek kezelésében is nagyon hatékony a szaunázás. A felgyorsult vérkeringés több oxigént szállít a "kezelendő területhez", illetve több károsnyagot szállít el onnan. A sérülések így sokkal hamarabb begyógyulnak, a fájdalmak enyhülnek.

Az infraszauna hatásaAz infraszauna oldja a sztresszt

Szaunázás során csökkenek a panaszaink (melyek sokszor nem is tudatosulnak bennünk), van időnk egy kicsit magunkkal is foglalkozni, megnyugszunk testben és lélekben, ezáltal sokkal kiegyensúlyozottabbá válunk.