Különbség az Infraszauna és a Finn szauna között

Különbség a hagyományos finn szauna és az infraszauna között

 

  • Különbség a szaunák fajtái közöttInfraszaunaAz infrasugárzók éppúgy melegítik testünket, mint a természetes napfény (annak káros hatásai nélkül), azaz az infrasugarak mélyen behatolnak a bőrünk alá, és ott alakulnak át hővé - így melegítik fel a testünket. A hagyományos finn szaunákban a kabin levegőjének hőmérsékletét emeljük meg igen magas hőmérsékletre, majd ez a levegő melegíti fel a testünket. Néhányak nehezen bírják ezt a fajta pokoli hőséget, nehézséget okozhat a légzés, szív- és érrendszeri betegségekben szenvedőknek nem ajánlott a használata. Az infraszaunában ellenben alacsonyabb, elviselhetőbb hőmérséklet mellett élvezhetjük a szauna jótékony hatásait - sőt ezt már szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők, valamint gyermekek is használhatják. Természetesen ha felismert betegségge van, szauna vásárlása előtt mindenképpen konzultáljon kezelőorvosával!
  • Különbség a szaunák fajtái közöttA finn szaunák jellemzően nagyobb helyigényűek - többen használhatják egyszerre -, kiváló közösségi élményt nyújtanak. Ennek megfelelően hosszabb idő, és nagyobb energia szükséges a felfűtésükhöz, sok esetben szükséges lehet az otthoni elektromos hálózat bővítése 3 fázisra. A szauna.hu finn szaunái mind 6 kW-os teljesítményű kályhákkal vannak felszerelve, melyeket még éppen kiszolgál a magyar háztartásokban leginkább elterjedt 1 fázisú 230 V-os hálózat is - de a szaunával egyidejűleg pl. klímát vagy sütőt üzemeltetni már nem túl szerencsés - így célszerű a három fázis megléte.Finn szauna
  • Különbség a szaunák fajtái közöttInfraszaunáink ellenben 1,35 - 2,7 kW-os teljesítményűek, melyek bármely háztartásban gond nélkül üzembe helyezhetőek, pusztán csak egy szabad aljzatra van szükség.
  • Különbség a szaunák fajtái közöttInfraszaunáink összeszerelése - kisebb kabinméretének és egyszerű (ámbár nagyon jóminőségű) paneles kialakításának köszönhetően - nem igényli szakember közreműködését, a későbbiekben bármikor egyszerűen szétszedhető, és egy másik helyen felállítható. 
  • Különbség a szaunák fajtái közöttFinn szaunáink összeszerelése sem igényli feltétlenül egy tanult asztalos közreműködését, azonban több időre és ügyességre van hozzá szükség. Ezért a finn szaunák felállítását országszerte tapasztalt kollégáink végzik.

 

Különbség a carbon paneles és a teljes spektrumú lámpás infraszaunák között

 

A szauna.hu kétféle infraszaunát forgalmaz: a mára már széles körben elterjedt úgynevezett carbon paneles és a jelenleg még újdonságnak számító teljes spektrumú lámpákkal szerelt infraszaunákat.  

  • Különbség a szaunák fajtái közöttcarbon infraszauna sugárzóA carbon panellel szerelt szaunák fém fűtőszálak segítségével megemelik a kabin és a lapsugárzók hőmérsékletét, ezáltal a lapsugárzók IR-B és IR-C típusú sugarakat bocsátanak ki. Ezek a bőrbe hatolva “belülről” melegítik a testet - mindemellett természetesen a kabinban lévő mintegy 60 °C-os levegő is nagyban hozzájárul a méregtelenítéshez.
  • Különbség a szaunák fajtái közöttFull spectrum fénycsőA full-spektrum lámpás infraszaunák abban különböznek elődeiktől, hogy ezek már a bekapcsolásuk pillanatától kezdve infravörös sugarakat bocsátanak ki, ráadásul mindhárom tartományban, azaz IR-A, IR-B és IR-C típusú sugarak érik testünket. Így az infrasugarak a hatásukat már mintegy 4 mm mélyen a bőrünk alatt fejtik ki.