"Tévedések" az infraszaunáról

Az interneten számos bosszantó és felháborító “tévedéssel” találkozunk nap mint nap. Mint infraszauna importőrök, forgalmazók és mint webáruház üzemeltetők nem tudjuk tovább szó nélkül hagyni ezeket a szándékos, vagy éppen dilettantizmusból fakadó félrevezetéseket, melyekkel becsapják a látogatókat.

Ezzel az írással a célunk az, hogy felhívjuk az infraszauna iránt érdeklődők figyelmét arra, hogy nem szabad mindent elhinni, ami itt-ott (akár ezeken az oldalakon) olvasható. Továbbá szeretnénk egy nagyon fontos dolgot végre helyretenni:

AZ INFRASUGARAK NEM HATOLNAK 3-5 CM MÉLYEN A BŐRÜNKBE!

Az “Infravörös sugárzás” című írásunkban bővebben is elmagyarázzuk, itt csak a lényeget szeretnénk összefoglalni.

infraszauna hatásaTÉNY 1: Az infravörös tartományt a hullámhosszúság alapján 3 részre szokás osztani. Léteznek "A", "B" és "C" típusú infravörös sugarak.

infraszauna hatásaTÉNY 2: A különböző típusú sugarak különböző mélységre képesek behatolni a bőrünkbe. Egy "A" típusú sugár kb. 4mm mélyre, egy "B" típusú sugár kb. 2mm mélyre, míg egy "C" típusú sugár kb. 0,1mm mélyre hatol be.

infraszauna hatásaTÉNY 3: Egy Carbon sugárzó jellemzően csak "C" típusú sugarakat bocsájt ki. Egy teljes spektrumú sugárzó "A", "B" és "C" típusú sugarakat bocsájt ki - ezért hívjuk teljes spektrumú sugárzóknak őket.

 

infraszauna hatásaEzeket a tényeket és a fizikát meghazudtolva azonban ez olvasható az egyik kereskedőnél:

Tévedés az infraszaunáról

 

infraszauna hatásaUgyanennek a kereskedőnek másik két weblapján még nagyobb “tévedés” olvasható:

 

Tévedés az infraszaunáról

 

Tévedés az infraszaunáról

 

infraszauna hatásaMost akkor 5-6mm vagy 30-50mm (ami 3-5cm)??? Egyik sem!!! Segítünk, nem kell visszamenni az írás elejére: 1-2 tized mm az igazság. 

infraszauna hatásaNagyon fontos: ennek ellenére az infraszauna működik, hat, kedvező hatásai közismertek. (Mégha most ki is derült, hogy pl. röntgengépnek nem alkalmas.)

 

infraszauna hatásaAz utolsó példánk rendkívül felháborító megtévesztést mutat be:

A teljes spektrumú sugárzóink hasonló lámpatestben helyezkednek el, mint amilyenbe a kerámiasugárzókat szokás szerelni. Miután nálunk elsőként, jelenleg még egyedüliként elérhetővé váltak a teljes spektrumú sugárzóval szerelt infraszaunák, feltételezhetően a hasonlóság miatt az olvasható az egyik kezdőlapon, hogy “Full spektrumú kerámia sugárzó”.

Ha figyelmesen olvasta a bevezetőt, már Ön is tudja: ilyen nincs, nem létezik! Ezek nem azok!

 

Tévedés az infraszaunáról

 

infraszauna hatásaÖsszegzés:

Egyáltalán nem gondoljuk, hogy az embereknek meg kellene tanulni az elméleti hátteret. Sokkal fontosabb, hogy olyan infraszaunát vásároljanak otthonra, ami tetszik nekik, illetve azt nyújtja, amit elvárnak tőle. Azt is gondoljuk azonban, hogy még az internet szabad világában is megbocsájthatatlan a “véletlen” vagy "szándékos félretájékoztatás", mellyel az emberekben hamis illúziókat keltenek a rövidtávú haszonszerzés érdekében.

Javaslatunk az, hogy átfogóan tájékozódjon infraszauna vásárlás előtt, kétkedjen még akkor is, ha többször látja leírva ugyanazt a sületlenséget, és döntse el Ön, hogy mit hisz el, kiben bízik meg.

 

 

A szaunapiacon tapasztalható hasonló "érdekességről" olvashat a A kevesebb néha több! című írásunkban is.